به گزارش قدس آنلاین، حجتالاسلام محمدطه مهری مدیرکل زکات کشور در مراسم معرفی روستای " اَتو " دهستان کسلیان بخش زیراب سوادکوه به عنوان روستای گردشگری زکات با بیان اینکه نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد رشد زکات در کشور داشتهایم، اظهار داشت: در ۹ ماهه سال جاری تقریبا ۱۸۰۰ میلیارد تومان زکات در دبیرخانه شورای مرکزی زکات ثبت و ضبط شد که اعم از زکات واجب، مستحب و فطریه بوده که نسبت به سال گذشته بیش از ۳۰ درصد در مجموع رشد داشتهایم.
وی افزود: برنامهای که دبیرخانه شورای مرکز زکات برای سال ۱۴۰۱ داشته ۱۸۰۰ میلیارد تومان بوده که در این ۹ ماه تقریبا محقق شده است.
مهری اظهار داشت: با برنامهریزیهایی که در بحث فرهنگسازی، ترویج و تبلیغ فریضه الهی زکات صورت گرفته تلاش بر این است تا بتوانیم مبالغ بیشتری جمعآوری کرده و سفره نیازمندان را گستردهتر کنیم.
وی افزود: این مبالغ غالباً در روستاها و محلاتی که جمعآوری شده صرف میشود، هزینه کلی هم در بحث کمکهای درمانی، جهیزیه، تحصیلی، ساخت و ساز، مرمت و تعمیر مسکن نیازمندان و کمکهای موردی و درصد کمی هم برای پروژههای عمرانی و عامالمنفعه روستاها مانند مسجد، مدرسه، حسینیه و درمانگاه هزینه میشود.
مدیر امور اجرایی زکات کمیته امداد کشور، تصریح کرد: مازندران در ۹ ماه امسال جزء ۶ استان برتر کشور در بحث جمعآوری زکات و فرهنگسازی بوده و جزء استانهای پیشرو محسوب میشود.
حجتالاسلام بشیر عالیشاه مدیرکل کمیته امداد مازندران نیز با بیان اینکه زکات واجب در مازندران کم است درمورد جمعآوری مجموع زکات واجب و مستحب خاطرنشان کرد: سال گذشته ۱۶۰ میلیون تومان زکات واجب جمعآوری شده بود که امسال ۹۰۰ میلیون تومان جمع شده که البته زکات واجب و مستحب در سر فصلهای مختلف در ۹ ماهه امسال ۹۶ میلیارد تومان بوده و تاکنون نیز به ۱۱۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی تصریح کرد: تمام زکات جمعآوری شده برای نیازمندان هزینه میشود، فقط یک درصد پروژه داشتهایم و ۹۹ درصد برای معیشت اعم از تهیه جهیزیه، کمک درمانی، امور فرهنگی، احداث و تعمیرات مسکن و همچنین آزادی زندانیان هزینه میشود.
مدیرکل کمیته امداد مازندران درمورد قرض ماندگار، اظهار داشت: مردم مازندران، خیرین، مودیان زکات، مسئولین اگر قرض ماندگار به کمیته امداد واریز کنند، کمیته امداد این آمادگی را دارد که ۲۰۰ درصد همافزایی داشته باشد.
وی افزود: در حال حاضر ۴ هزار نفر در مازندران در نوبت وام قرار دارند و از مردم استان درخواست و انتظار داریم با قرض ماندگار، مساعدت لازم را داشته باشند.
علیرضا عابدی فیروزجایی رئیس کمیته امداد سوادکوه نیز با بیان اینکه سوادکوه توفیق عهدهدار شدن پایلوت روستای گردشگری زکات را داشته است، گفت: ماحصل این کار معنوی در حوزه مادی و اقتصادی خواهد بود به جوانان روستا در راستای تولید محصولات کشاورزی به ویژه گندم و جو تسهیلات پرداخت خواهد شد.
وی با برشمردن شاخصههای روستای اتو و بیان علت انتخاب این روستا به عنوان روستای گردشگری زکات کشور، اظهار داشت: برحسب شاخصههای ولایی بودن، متحد بودن اهالی روستا، دارای ظرفیت واجب الهی زکات که ۳۰ هکتار از اراضی این روستا زیر کشت گندم و ۱۰ هکتار جو قرار دارد، استقبال جوانان روستا، دهیار و شورا از جمله شاخصهها بوده است.
عابدی فیروزجایی افزود: از دیگر شاخصها میتوان به بِرند بینالمللی سیر اتو، گردشگری نوپا، دامداری فعال که ۷۰۰ راس گوسفند و ۵۰۰ راس گاو و شغل مردم روستا شامل همه این امورات زکات میشود.
رئیس کمیته امداد سوادکوه بیان کرد: مسئولان شهرستان همکاریهای لازم را داشته و سبب شد پیشنهاد را قبول کنیم در روستاهای دیگر مازندران هم میتوان این کار را انجام داد.
وی خاطر نشان کرد: در ۹ ماهه امسال ۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان با کمک خیرین، مودیان زکات، امداد و مراکز نیکوکاری در سوادکوه زکات جمعآوری شده که از نظر برنامه ابلاغ استان ۱۷۳ درصد تحقق داشتیم.
وی افزود: در سوادکوه ۷۵۰ خانوار تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند.
نظر شما